Share

Kihirdették a tatai piac tervpályázatának győztesét

Kihirdették a tatai piac tervpályázatának győztesét

Ábrahám Ágnes tollából:

Tata Város Önkormányzata egyszerű tervpályázati eljárást indított, “Tata 1879/29  hrsz-ú belterületi ingatlanán városi piac elhelyezése, a terület beépítési tervének, és vázlattervének elkészítése” elnevezéssel. A pályázat nyertesét a Fischer-házban hirdették ki, ahol az elkészült tervek is bemutatásra kerültek.

A tervpályázatra 26 tervező regisztrált, köztük az a négy helyi építész is, akik elfogadták az Önkormányzat felkérését a pályázaton való indulásra. Végül 13 pályázat érkezett a beadási határidőre. A szakmai zsűriből álló bizottság a beérkezett pályaművek közül egyet díjazott, mellyel a pályázati kiírásnak megfelelően közbeszerzés keretében tárgyal az engedélyes és kiviteli tervek szerződéses feltételeiről, és díjazásáról.

Michl József, Tata polgármestere a helyszínen kiemelte: – nagy megtiszteltetés a városnak, hogy ilyen nagy számban érkeztek be tervek a pályázatra, s a munkák izgalmas megoldásokat kínáltak. Azt szeretnénk – mondta a polgármester – hogy a városban újraéledt piaci iránti igény méltó helyet kapjon, amely ugyanakkor megvalósítható, hiszen egy építtető önkormányzatnak különösen fontos szempont az, hogy a praktikumon és a szépségen túl a költséghatékonyság is érvényesüljön a tervezésben és kivitelezésben.

Kiss Zsolt főépítész az értékelési szempontokkal kapcsolatban elmondta: – az optimális terület felhasználás, amellyel a legtöbb hasznos funkció kihozható a területből, a fő szempontok közé tartozott. Emellett olyan szerkezeti megoldásokat kerestek, melyek nem rejtenek árkockázatot a kivitelezés során, hiszen a bejáratott, kitalált szerkezeti megoldások nemcsak az építési költségeket kímélik, hanem az üzemeltetést is megkönnyítik, de fontos szempont volt még a zárhatóság biztosítása, az elárusító terek körbekerítése is.

A tervpályázatot a Hartmann Építész Kft. nyerte meg. Hartmann Tihamér ügyvezető úgy nyilatkozott: – mivel a cég hét építésszel dolgozik, ez az eredmény az iroda közös érdeme. Az építészmérnök elmondta, hogy próbálták teljesen betartani a pályázati kiírásban megjelent feltételeket, s a tervezés során kettébontotta gondolkodásukat az, hogy a piaci napokon való nyitva tartás mellett állandó üzletek is lesznek a helyszínen. Ezért az Új útra pozicionálták azokat a funkciókat, amelyek általános nyitva tartást fognak biztosítani a vásárlók számára, a piacot pedig a jelenlegi piaci bejárati irányokból is meg lehet majd közelíteni.

A pályázatra beérkezett terveket a tataiak is megtekinthetik a Fischer-házban.

Forrás:

http://tata.hu/15860/kihirdettek_a_tatai_piac_tervpalyazatanak_gyozteset

Share post:

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Értesülj a legújabb trendekről, érdekességekről és ajánlatokról!