Share

Új erdei iskolát avattak a Göbös-major területén

Új erdei iskolát avattak a Göbös-major területén

A Kapuvártól 13 kilométerre fekvő Göbös-major területén folyamatosan zajlanak a fejlesztések, a legutóbb például a kápolna szenteléséről számoltunk be az Erdeiprogramok.hu oldalunkon. Szeptember 3-én, szombaton egy újabb mérföldkőhöz érkezett a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ökoturisztikai Központja, ugyanis a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadásznap alkalmával ünnepélyesen megnyitották az állami erdőgazdaság mintegy 100 millió forintból létrehozott erdészeti erdei iskoláját.

Szalagátvágás – Orbán Tibor, Bitay Márton Örs, Fazekas Márton

Az ünnepségen elsőként Orbán Tibor, a KAEG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. “Ezzel a fejlesztéssel új élet kezdődik a Göbös-majorban. Az erdei iskolánk segítségével a legfogékonyabb korosztályt, a gyermekeket próbáljuk kihozni az erdőbe” – fogalmazott az állami erdőgazdaság embere, aki hozzátette: reméli, hogy még évtizedekig végezhetik ezt a munkát.

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára az iskola intézményének fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az erdei iskolák rengeteg élményt nyújtanak a gyermekeknek. A politikus beszédében visszaemlékezett: ő maga is erdei iskolában hallott először szarvasbőgést. Hozzátette, hogy ezek az intézmények azért is nagyon fontosak, mert általuk az emberek rájönnek arra, hogy nem csak a horvát tengerpart vagy egy repülős nyaralás nyújthat igazi élményeket, hanem a magyar erdők is.

Az erdei iskolát az ünnepségen Fazekas Márton premontrei apát áldotta meg, majdDr. Tóth József lépett a mikrofon elé, aki beszédével az épületben látható vadászati kulturális kiállítást nyitotta meg.

Az erdei iskola ezúttal természetfotóknak, festményeknek, csontfaragásoknak adott otthont, ám az alsó helyiség valójában tanteremként szolgál majd. Szintén a földszinten találhatók a tanári szobát, az emeleten pedig a tervek szerint szállást alakítanának majd ki a gyermekeknek.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azonban most is az ország bármely részéről tud csoportokat fogadni, hiszen a Göbös-major területén faházak és egy panzió is található, nyári táborokat már évek óta szerveznek a területen – korábban a régi erdei iskola bevonásával.

Mindezek mellett az állami erdőgazdaság esküvői helyszínként is ajánlja a Göbös-majort, ahol már kápolna is áll, ha valaki örök hűséget esküdne. Mindemellett 12 saját ló, 1800 négyzetméteres fedett lovarda, óriási szabadtéri karámok és szinte korlátlan erdei túralovaglási és sétakocsikázási lehetőség is  várja az érdeklődőket.

forrás:Gribek Dániel – Erdeiprogramok.hu

Share post: