Share

Ökoturisztikai központ és vadászház, Kőhányás

Ökoturisztikai központ és vadászház, Kőhányás

A projektről

Kőhányás határában egy mára használaton kívüli turistaház áll, amelyből a megrendelő kérésére egy ökoturisztikai központot alakítottunk ki szálláshellyel, előadóteremmel és kiállítótérrel. A projekt részeként egy új épületet is elhelyeztünk a telken, ami vadászházi feladatokat lát el. A két épület elhelyezésénél a szeparált használaton túl az udvar minél nagyobb fokú kihasználtsága volt a fő cél, ennek érdekében került az új épület a telek peremére. A meglévő turistaházunk merőleges irányultságú a közvetlen környezetében álló épületekhez képest, a vadászház hossztengelyével viszont a környezet rendjét erősítjük. Így összességében egy L-alakú épületegyüttest hoztunk létre hasonló tömegformálással és részben eltérő anyaghasználattal. Az ökoturisztikai központ korhű felújítást kap az eredeti, naturális anyagok használatával, a vadászház esetében szintén a természetes anyagok dominálnak, viszont hangsúlyként megjelenik a kő, mint eddig nem használt anyag. Fontos feladat volt az épített környezet és az épületek szoros kapcsolatának kialakítása, ami szintén a mi feladatunk volt.